Status

Vi lever i en värld där status är väldigt viktigt och det ställs stora krav på oss att ”bli någon”. Att sträva efter status kan enligt mig bara leda till två saker. Antingen så når man inte den statusen man hade önskat, och man känner sig då otillräcklig. Eller så når man den status man från början eftersträvade, men inser sedan att det hela var meningslöst.


En strävan efter att ”bli någon” är oundvikligen fruktlöst, eftersom du helt enkelt redan ”är någon”, detta helt oberoende av vilken status du har. Det är Du som har ett värde och inte den status du har, den är fullständigt irrelevant.


Den status du har i Guds ögon är av en helt annan karaktär än den världsliga statusen. Den status du har i Guds ögon baseras enbart på den enorma kärleken han har till dig. Vi jämför och värderar många gånger människor utifrån deras världsliga status . Gud kan däremot inte jämföra människors status, eftersom alla människor har samma status i hans ögon. Vi har samma status i Guds ögon, eftersom vår status är knuten till hans kärlek till oss, och Gud älskar varenda människa lika mycket. Därför är din status i Guds ögon alltid oberoende av din världsliga status. Vilken världslig status du har blir helt enkelt helt irrelevant, när din egentliga status som människa är knuten till Guds oföränderliga och enorma kärlek till dig.             


Om Gud ansåg att det var viktigt för människor att ha hög världslig status, så hade han väl knappast kommit ner till den här jorden som snickareson, umgåtts med utstötta och valt att rida in i Jerusalem på en liten åsna? Status är inte relevant för Gud. Vad som är relevant för Gud är helt enkelt Du! Gud definierar inte oss utifrån vår status, vilket vi människor ofta gör. Därför älskar Gud dig för den du är, och inte baserat på hur många facebookvänner du har.  


Vi borde sluta sträva efter meningslösa statusgrejer. Försöker man höja sin egen status, så hamnar man också ganska lätt i situationer då man trampar på någon annan för att komma högre upp.


I mitt nästa inlägg så skriver jag om något vi borde sträva efter istället för status. Något som är oerhört mycket mer fruktbart än statussträvande.      


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0