Strävan efter att bli en bättre människa

Vi människor strävar mer eller mindre efter att bli bättre och godare människor. Detta kan man göra antingen genom att titta bakåt och försöka hålla det onda och mörka borta, eller så kan man hålla blicken framåt och försöka närma sig det ljusa och goda. Ofta så har vi förmodligen någon form av kombination av de här vägarna, i vår strävan efter att bli bättre människor. Jag tror att det finns en risk i att för mycket rikta sitt fokus bakåt och anstränga sig för att hålla det mörka borta. Det kan då lätt bli så att det bara är det mörka du ser omkring dig. Genom att rikta blicken för mycket bakåt mot det mörka när du går genom livet, ökar risken också för att du ska snubbla, och därmed hamna i det mörker du försöker undvika. Genom att rikta sitt fokus för mycket mot mörkret, så glömmer man också lätt bort att närma sig ljuset. Därmed kan det bli så att man på något sätt hamnar i något sorts mellanläge mellan det ljusa och det mörka.

 

Jag tror istället att det bästa är att man i så stor utsträckning som möjligt vänder blicken framåt, och i allt försöker närma sig ljuset. Fylls man av ljuset så hålls också mörkret per automatik borta från en. Ljus skingrar mörker. Rör man sig mot ljuset, så rör man sig längre bort från mörkret. Då behöver man heller inte ägna någon energi åt att hålla det mörka borta. Ju mer ljus man har inom sig, desto mindre plats finns det över för mörker.

 

Faktum är att man omöjligt kan undvika mörker utan ljus. Så sök därför ljuset för att undvika att ditt inre fylls av mörker. (Behöver väl knappast säga varifrån jag tror att allt ljus kommer ifrån, och därmed var vi borde söka det.) :)  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0