Vår logik är begränsad

Vi begränsar vår förståelse av Gud när vi enbart använder vår logik för att förstå honom. Detta eftersom vår logik är begränsad och Gud befinner sig ljusår över vår logiska förmåga. Vi måste inse att vi inte kan förstå Gud utifrån de ramar som vår logik sätter upp. Desto mer vi inser och accepterar att Gud befinner sig utanför dessa ramar, desto mer tror jag att vi också kan förstå honom och hans vägar. Vi människor har många gånger en stark tilltro till vår logik och jag tror att vi också många gånger har svårt att acceptera att det kan finnas något som är högre än logiken. Att enbart inse och acceptera att logiken inte helt och hållet kan förklara Gud och hans vägar, ger i sig bättre förståelse av Gud. På så sätt förstår man att logikens ramar inte är Guds ramar. Han rör sig utanför. Och att förstå detta ger oss också större förståelse av vem Gud är.


Om vi tror att vi helt kan förstå Gud utifrån vår logik, så är det samma sak som om man hela livet hade bott i ett hus utan fönster, och sedan tro att man kan ge en bra bild av vad som kan finnas utanför huset.


Som tur är så är Gud på många olika sätt i allra högsta grad ändå närvarande i det ”hus” vi lever i. Därför kan vi också genom att söka Gud, ändå få en någorlunda bra bild av vad som finns bortom ”husets väggar”.     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0