Våra liv är ett pussel

Våra liv är som ett pussel, ett pussel vi fyller med olika bitar. Familj, bostad, jobb, vänner och fritidsintressen är alla pusselbitar vi försöker lägga i våra liv. De här pusselbitarna kan se olika ut från person till person och likaså kombinationen av bitar. Vissa vill ha mer bitar av en viss sort och andra mer av någon annan pusselbit. Vi är alla olika och vill fylla våra liv med olika pusselbitar. Jag tror också att det finns en särskild och speciell pusselbit. En pusselbit som är ganska stor jämfört med andra pusselbitar, och dessutom har sin plats precis i mitten av alla människors pussel. Denna pusselbit måste också dit för att vårt pussel ska bli helt. Grejen är också den att det bara finns en enda bit som passar där. Jag tror att alla människor har ett behov av att täppa till den här luckan som avsaknaden av den här pusselbiten ger. Människor hittar också olika sätt man tror ska fylla luckan, t.ex. med alkohol, droger, jobb eller shopping.

När jag var yngre och pusslade så kunde det hända att man hittade en bit som såg ut att passa, men när man försökte lägga den märkte man att den gick trögare än andra bitar. Då tänkte man att den ser ju ut att passa, men den är väl bara trögare än andra. Så man tryckte dit den helt enkelt, även att man kände att den inte riktigt hörde dit. Men när man lägger fler bitar ser man att den inte hör dit, den ligger där och skaver mot andra bitar och gör det omöjligt för andra bitar att hamna på rätt plats. Ligger biten kvar på samma plats går det helt enkelt inte göra klart pusslet. Det blir inte komplett. Det kanske kan funka hyfsat ett tag med någon annan bit, men efter ett tag så börjar den skava mot andra bitar och man märker att andra bitar inte heller går att sätta på rätt plats. I våra livspussel finns det bara en pusselbit som passar på den här platsen och gör pusslet komplett. Den pusselbiten är Jesus. Relationen med Jesus går inte att ersätta med något, han är oersättlig. Jesus är den enda biten som kan fylla platsen för den pusselbiten. Vi kan försöka med att lägga dit en annan bit, men den kommer aldrig att riktigt passa. Lika lite, som fel bit aldrig kan passa i ett riktigt pussel. Med Jesus som mittersta pusselbit blir vårt liv komplett och helt. Lägger man biten av Jesus först och sedan bygger pusslet utifrån den biten, så blir också bilden pusslet föreställer vackrare än du kan tänka dig.    


Kommentarer
Postat av: Marlene

En jättebra bild av det. Hur man försöker trycka in fel bitar men det håller inte i längden. Du kan bli predikant jonas :)

2010-10-06 @ 14:38:59
URL: http://metrobloggen.se/acupofh
Postat av: Emelie

Jag håller med Marlene. Har inget övrigt att tillägga, hon har tagit mina ord.

2010-10-10 @ 02:14:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0